“Deze combinatie van afwisseling en collegialiteit vind je niet zomaar ergens anders”

Sylvia Ploeger, Medewerker bloedafname

Medewerker bloedafname Sylvia Ploeger

In 2018 begon Sylvia Ploeger als medewerker bloedafname bij Diagnost-IQ. “Ik zocht een plek dichter bij huis waar ik mijn mooie vak kon uitoefenen. Zo kwam ik op het prikpunt in Wieringerwerf terecht. Lekker vroeg beginnen, contact met jong en oud… maar na vier jaar stopte dat. Toen werd ik gevraagd of ik op de poli bloedafname van Diagnost-IQ in het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend wilde werken. Die kans heb ik met beide handen aangepakt.”

Geen dag hetzelfde

“In plaats van vijf ochtenden werk ik nu drie hele dagen. Daardoor heb ik extra lange weekenden, behalve wanneer ik een weekenddienst draai. Bovendien is mijn werk hier heel gevarieerd. Behalve op de poli prik ik hier ook patiënten op de verpleegafdelingen en eenmaal in de week bij de zorginstelling hiertegenover.”

“Helemaal interessant vindt Sylvia het werk op de buitenpoli in Volendam. “Daar doe ik naast de bloedafname ook lichte analistentaken, zoals het afdraaien en pipeteren. Dat wil zeggen: we zetten de buisjes in een centrifuge, waarna we het serum van het bloed kunnen scheiden.”

Menselijke maat

Naast de grote afwisseling in haar werk ziet Sylvia ook de grote collegialiteit als pluspunt van Diagnost-IQ: “Ik heb leuke en sociale collega’s. Vanaf het eerste moment voelde ik me welkom. We hebben echt een goed teamverband. Wil ik een dag vrij nemen of is er privé wat aan de hand, dan is er altijd wel een collega die mijn dienst overneemt. Die saamhorigheid is zo fijn.”

Behalve in het contact met haar rechtstreekse collega’s ziet Sylvia de menselijke maat ook terug in  de organisatie. “Ik was nog maar net in dienst, toen mijn zoon ernstig ziek werd en lange tijd behandeld moest worden. Ik was bang dat ik mijn baan moest opzeggen, maar het tegendeel was waar. Ik ben zo goed opgevangen. Iedereen is zo fantastisch voor mij geweest. Probeer dat maar eens bij een andere werkgever te vinden. En dat is ook mede de reden waarom ik bij Diagnost-IQ wil blijven.”

Oog voor ontwikkeling en initiatief

Volgens Sylvia is Diagnost-IQ ook een prettige werkgever als het om je persoonlijke ontwikkeling gaat. “Ze bieden je e-learnings aan, je kunt allerlei online trainingen via het leerplatform GoodHabitz volgen, en zelfs als je een zorgstudie op eigen titel doet, zijn ze bereid om je te ondersteunen.”

Wie een stapje extra wil zetten of een verbeteridee heeft, wordt bij Diagnost-IQ zeker gehoord: “Als je ziet hoe iets anders kan op de afdeling, dan kun je dat delen. Het management gaat daar serieus mee om. Zelf zit ik nu in de groep die meedenkt over hoe we nieuwe medewerkers vinden. Erg leuk om mee te praten. Natuurlijk hoop ik dat mensen die mijn interview lezen, net zo enthousiast raken over Diagnost-IQ en solliciteren! Wees welkom.”