“Van zo’n team met jong en oud leer je ontzettend veel”

Nikki Pancras, Analist en keyoperator

Analist en keyoperator Nikki Pancras

Na een jaar stagelopen kwam Nikki Pancras heel graag in dienst bij Diagnost-IQ in Hoorn. Inmiddels is ze hier alweer vier jaar klinisch-chemisch analist: “Ik heb ook stagegelopen bij een stadsziekenhuis in Amsterdam. Dan merk je toch het grote verschil als je hier komt. Die nuchtere West-Friese mentaliteit spreekt me veel meer aan. Dat duidelijke, dat directe, vind ik heel lekker werken.”

Absoluut afwisselend

Geen dag is voor Nikki hetzelfde: “Het is altijd afwachten of het een drukke, spannende of chille dag wordt. Die afwisseling maakt het leuk. Iedere ochtend gaan we de verpleegafdelingen op om mensen aan bed te prikken. Daarna gaan we naar onze eigen werkplek (volgens rooster) om het materiaal te verdelen en klaar te maken voor onderzoek. Rond de middag komt dan het materiaal binnen van alle 22 prikpunten. Op drukke dagen hebben we daar heel veel werk aan.”

“Het mooie van mijn werk is dat ik met alle fasen van het leven te maken heb. De ene keer doe je een hielprik bij een pasgeborene, de andere keer doe je onderzoeken voor mensen met een kinderwens, dan weer neem je bloed af bij een oudere patiënt die uitbehandeld is.”

Van spanning naar rust

“Wat een werkdag spannend maakt? Als de spoedeisende hulp of OK belt dat zij een massale bloeding hebben of een trauma. Dan moet je direct in actie komen en alles 100% goed doen. Die dagen zijn er gelukkig niet veel. Af en toe zijn er ook rustigere dagen. Dan focussen we met z’n allen op de processen op de werkvloer. Wat kan nog beter? Het is mooi om te zien dat de leiding echt iets met verbeterinitiatieven doet.”

In de jaren dat ze nu bij Diagnost-IQ werkt, heeft Nikki zich al op veel terreinen ontwikkeld. “Zelf ben ik bijvoorbeeld doorgegroeid naar de functie van key-operator, zeg maar de coördinator voor alle prikpunten. Sowieso kun je je opgeven voor tal van labgerichte cursussen.” Diagnost-IQ investeert ook in kennis en ontwikkeling met informatieavonden en koffiepraatjes. “Tijdens zo’n praatje schuift een klinisch chemicus bij ons aan om ons op theoretisch vlak bij te praten.”

Leuk team

Ook de samenstelling van het team draagt er volgens Nikki aan bij dat ze continu leert: “We hebben zo’n leuk, divers team. Met jonge mensen die meer in de techniek thuis zijn, en oudere mensen die over een berg aan theoretische kennis beschikken.” De sfeer in het team noemt ze heel gezellig. “Regelmatig hebben we een vrijdagmiddagborrel of gaan we uit eten. Als je elkaar ook privé kent, maakt dat je werk leuker.”

Zelf zit ze in de feestcommissie. “We zijn nu bezig om een groot personeelsfeest te organiseren, waar de collega’s van de drie vestigingen bij elkaar komen. Dat is goed voor de saamhorigheid. Ja, Diagnost-IQ is echt een leuke club met mensen die waardevol werk doen en het ook nog eens leuk hebben met elkaar.”

Relevante vacatures

Analist Klinische Chemie

24 tot 36 uur per week
Hoorn